Vinotéka Brumov

Španělské delikatesy – sýry, olivy, uzenina … a víno!

Španělské delikatesy – sýry, olivy, uzenina … a víno!

Posted on

Máme pro Vás opravdové lahůdky, které si určitě zamilujete. Nalaďte se na španělské tóny a zvuky kaskanětů a dostaňte se do víru tance a rudé španělské koridy.

Španělské lomo
Lomo
(sušená vepřová panenka) je typický španělský vyzrálý výrobek z libového masa bílého prasete. Zraje minimálně 2 měsíce.
Vhodné jako tapas nebo doplněk k vínu. Lomo se vždy snažte krájet na co nejtenčí plátky stejně jako jamon, abyste si nejlépe vychutnali a ocenili jeho kvalitu.
Produkt nepotřebuje chlazení, je možné ho skladovat při teplotě 0-30 stupně Celsia. 

španělské lomo

Španělská cabezada
Cabezada
je sušená vepřová krkovice, která zraje min dva měsíce.
Produkt nepotřebuje chlazení, je možné ho skladovat při teplotě 0-30 stupně Celsia.

cabezada

Manzer – Vyzrále nebo polovyzrálé španělské ovčí sýry
Vynikající chuťovka k vínu. Vyrobeno z ovčího mléka.

manzermanzer_1

Aceitunas – španělské olivy
Vynikajícví španělské olivy si okamžitě zamilujete pro svou lahodnou chuť. V nabídce jsou olivy neplněné zelené i černé nebo plněné lososem, paprikou, citronovou pastou, mandlí nebo sýrem.

aceitunas_olivy_cerne   aceitunas_olivy_paprika   aceitunas_olivy_syr

Kýty a masové sety – na objednávku !!!
Plánujete oslavu nebo chcete darovat kýtu či masový set? Kontaktujte nás nebo si objednejte u nás na prodejně.

Jamon Serrano
(španělsky horská šunka), je sušené šunka z bílých prasat. Produkt podobný italskému prosciutto crudo, chorvatskému pršutu nebo francouzskému jambonu de Bayonne. Rozdíl je v procesu zraní, kdy Jamón Serrano zraje v sušším prostředí a delší dobu, jedná se tak o šunku více vyzrálou a intenzivnější chuti.
Orientační cena za kus: 2600.- (váha cca 6kg)

Jamon curado

PALETA IBERICA DE CEBO
Zvířata krmená výhradně běžným krmením, většinou obilím a luštěninami, dávají vzniknout jamónu ibérico de cebo.
Jamón ibérico má oproti jamónu serrano, který pochází z normálních bílých prasat intenzivnější chuť a díky infiltraci tuku do tkáně prasat je každý plátek šťavnatější. Jamón ibérico představuje v celosvětovém měřítku naprosto jedinečnou delikatesu nesrovnatelnou s jinými sušenými produkty typu italského prosciutta či francouzského jambónu.
Ve španělských restauracích patří jamón ibérico k nejvyhledávanějším a zároveň nejdražším delikatesám.
Tento set se skládá z Palety Iberici de Cebo, stojanu a nože.
Paleta Ibérica je přední noha, správně plec z iberského prasete. Je charakteristická svojí intenzivnější a výraznější chutí, než jamon.
Stojan Banqueta – funkční model pro začínající“cortadory“.
Nůž Puňo negro – nejdostupnější nůž pro krájení jamónu. Celková délka 36 cm, délka čepele 24 cm.
Tato paleta má váhu cca 4,5 kg.
Orientační cena za kus: 3500,-
Paleta_dárkový set_kýta

Funkční model pro začínající „cortadory“. 

Stojan je vhodný také pro prosciutto di Parma (parmská šunka), jambon de Bayonne a jiné sušené šunky v celku.

rozměry:
výška  20 cm
délka 40 cm
hmotnost 1.5 kg

Orientační cena: 360,-

 

stojan

Španělská vína

Cala 1 – BIO víno – 12 meses en depósitos de hormigón
Barva atraktivně fialová s třešňovými tóny a namodralými odstíny. Výrazná vůně květů,višní a jahodové aróma spolu s jemným nádechem čokolády a lékořice.  V ústech silný nástup s vyváženými tříslovinami. Víno zrálo 12 měsíců v cementových depositech.

 Odrůdy: 75 % Tempranillo, 20% Syrah, a 5% Cabernet Sauvignon.

Charakteristika ročníku: krátký vegetativní cyklus a brzké dozrávání z důvodu suchých teplých větrů na konci zvláště suchého léta.
Sklizeň: mechanická za noci v druhém zářijovém týdnu.

Výroba a sklizeň: fermentace za teploty 25 stupňů v depositech s řízenou teplotou. Macerace tři dny za studena, fermentace sedm dní.

Malolaktická fermentace i další dozrávání proběhlo v depositu na kvasinkách (12 měsíců).

Cala_1

Syrah – tinto 9 meses barricaVíno intenzivní chuti s dominancí zralosti a s chutí, která připomíná lékořici, moruši a třešně. V ústech na začátku příjemné a chutné s dobrou strukturou a kyselinkou sladěnou s jemnými tříslovinami. Víno zrálo 9 měsíců v dubových sudech.
Odrůda: Syrah 100%

Caril_cruzado_shyraz

Tinto Joven Cuvéé

Odrůdové složení: Syrah 35%, Tempranillo 23%,Merlot 22%, Petit Verdot 18% a Cabernet Savignoun 2%. Víno nezrálo v sudu. Svěží mladé víno, skvělý poměr cena-kvalita.

Doporučuje se k zeleninovým polévkám a masu, taky vhodné k luštěninám jako fazole, čočka, cizrna. Doplňuje jídla z kuřecího a krůtího masa. Vhodné také k pizze a těstovinám. Doporučujeme k rýži a k tapas.

Caril_cruzado_tinto

Chardonnay-Savigoun Blanc – blanco

Nazelenalá až slámová barva. Intenzivní aroma bílých květů, peckovin (broskve a nektarinky) a tropického ovoce (ananas, mango). Svěží víno, v ústech jemné s dlouhým závěrem.

Odrůda: Chardonnay 70% Sauvignon Blanc 30 %

Doporučujeme podávat s: Plody moře, ryby, zeleninové pokrmy, polévky, saláty. 

Carril_cruzado

CRAPULA GOLD
Odrůdové složení: Monstrel a Syrah 50:50 , Obsah alkoholu 14

Víno třešňové barvy s jasnými odstíny. Ve vůni ucítíme čerstvost, čistotu a aroma lesního ovoce. V chuti slastné, jemné delikátní a osvěžující. Aromatické a jemné víno, které se velmi lehce pije. Doporučená teplota podávání 16-17 stupně.

Vinohrady leží v nadmořské výšce 800 metrů na hnědých a vápenatých půdách chudých na organické živiny s výnosem nižším než 5000 kg na hektar.

Proces výroby: Oddělení bobulí od střapiny, macerace 10 dní. Fermentace v nerezovém tanku objemu 12000 litrů při teplotě 28 o C . Bez filtrace. Zráni ve francouzském a americkém dubovém sudu po dobu 5 měsíců.

 

GOLD_Crapula

Veškerá vína jsou k zakoupení na prodejně nebo na e-shopu: http://www.promlsnejazycky.cz